Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 12 Muharrem (Foto)

Muharrem ayının on ikinci günü, Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın hutbesiyle feyzlendi.  

20 Ağustos 2021
Zeynebiye'de 12 Muharrem (Foto)

20 Ağustos 2021 Cuma Günü Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın imamlığında kılınan akşam namazının ardından, Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen matem merasimine Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi.

Matem merasiminde konuşan Talan; “Allâh-u Teâlâ Bakara Suresi’nin 153. Ayetinde buyuruyor ki, “Ey iman edenler. Sabır ve Namaz dan yardım dileyin. Allah sabredenlerle beraberdir.” Sabır Oruç manasına da gelmektedir. Her türlü, musibet ve olumsuzluklar karşısında sabretmektir. Kerbela olayına bakacak olursak, kurdun, kuşun  ve yoldan geçenlerin istifade ettiği bir sudan Allah Resul’ünün evladı ondan mahrum edilmiştir.

Bizler Kerbela’da Hz. Hüseyin (a.s)'in metanetini ve sabrını görmekteyiz. Hz. Hüseyin (a.s) kardeşi Abul Fazl Abbas (a.s)’a buyurdu ki; “Git onlardan bu gece için mühlet iste, çünkü ben Allah’dan razu niyaz etmeyi çok seviyorum.” dedi. Bu durum namaz vasıtasıyla Allah’a yücelmektir, arınmaktır.”dedi.

Talan’nın ardından İran’ın ünlü meddahlarından Hacı Habil Afaghazar mersiyeleriyle Ehl-i Beyt aşıkları gözyaşlarına boğuldu.

Öte yandan, Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nin girişinde kurulan çadırda sırası gelen vatandaşlara da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşıları da yapıldı.

Matem merasimi Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.