Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 11 Muharrem (Foto)

Muharrem ayının on birinci günü, Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, CABİR Başkanı Seyyid Seccad Karakuş’un hutbesiyle feyzlendi. 

19 Ağustos 2021
Zeynebiye'de 11 Muharrem (Foto)

19.08.2021 Perşembe Günü CABİR Başkanı Seyyid Seccad Karakuş’un imamlığında kılınan akşam namazının ardından, Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen matem merasimine Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi.

Matem merasiminde konuşan Karakuş; “Kerbela’da büyük bir musibet yaşanmıştır. Tarih boyunca eşi ve benzeri olmayan bir musibet. Kerbela'da ki musibetlerin tamamı bütün şehitler için ağır idi. Ama derecelerine göre bu musibetlerin en ağırını Hz. Hüseyin (a.s) yaşamıştır. Ondan sonra da bütün musibetlerin tamamı Hz. Zeyneb (s.a)'in omuzlarına yüklenmişti. Dolayısıyla Kerbela'nın en çok kahrını ve musibetini çeken Hz. Zeyneb (s.a) idi.” dedi.

Karakuş’un ardından İran’ın ünlü meddahlarından Hacı Habil Afaghazar ve Hacı İrec Mirzai’nin mersiyeleriyle Ehl-i Beyt aşıkları gözyaşlarına boğuldu.

Matem merasimi Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.