Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağcılar İmam Ali Camii İbadete Açıldı (Foto)

İstanbul’da ki Caferilerin yoğunlukla yaşadığı bölgelerden biri olan Bağcılar’da Ehl-i Beyt dostları için yetersiz kalan imam Ali Camii 2018 yılında yıkılmıştı. Tekrar yapımına başlanan İmam Ali Camii 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü Ehl-i Beyt âşıklarının yoğun katılımıyla açıldı.  

09 Ağustos 2021
Bağcılar İmam Ali Camii İbadete Açıldı (Foto)

Açılış Törenine, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Javaad Maboudi Far, Bağcılar Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ, Bağcılar Eski Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, CHP Bağcılar ilçe Başkanı Murat İmrek, Güngören Müftüsü Abdulkerim Tohumcu, CHP İstanbul Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet TUNCER, Caferi Âlimler Birliği (CABİR) Başkanı Seyyid Seccad Karakuş, Zeynebiye Camii Derneği Başkanı Ali Şahintekin, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, Zehra Ana Derneği yönetim kurulu, İFA Spor yönetim kurulu, ATADER yönetim kurulu, ZHGM yönetim kurulu olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ehl-i Beyt âşıkları katıldı.

Sunuculuğunu Mahmut Gök'ün yaptığı açılış programı, İstiklal Marşı ve CABİR âlimlerinden Ş. İsrafil Demirtekin’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Demirtekin’in ardından kürsüye gelen Bağcılar İmam Ali (a.s) Camii Dernek Başkanı Musa Şeren bir selamlama konuşması yaptı.

Açılış töreni, İmam Ali (a.s) Camii İmamı Ş. Şirali Bayat’ın konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Bayat; “Bu caminin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ülkemize ve inanç dünyamıza hayırlı olmasını yüce rabbimden temenni ediyorum. Yüce İslam dini insana büyük değer vermiştir. Değerli dostlar camiler bir mabed olarak manevi değerlerimizin temsilcisidir. Camimize yapılan yardımlar ve bağışları Allah kendi dergâhında kabul etsin. Camilerimiz yeni nesillerin yetişmesi için büyük önemli rol oynamaktadır. Birçok yerde de gördüğümüz gibi Allah’ın lütfu ve gaybi yardımı gelip kullarına ulaşmaktadır. İki yıl gibi kısa bir süre içerisinde buranın yapılması da bunun göstergesidir.” dedi.

Bayat’ın konuşmasının ardından Tören, kürsüye davet edilen Güngören Müftüsü Abdulkerim Tohumcu’nun konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Tohumcu; “ Bizleri bugün burada hayırlı bir iş sebebiyle bir araya getiren rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a iman eden, ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve yalnızca Allah’tan korkanlar inşa eder. Bu özelliğe sahip olan insanların mühtedi olacakları ümit edilir. Cenabı hak bu sıfatları üzerimizde taşımak suretiyle, gelecek nesillere, cami etrafında bir hayat inşa etme konusunda güzel eserler inşa etmek suretiyle bir gelecek bırakmamızı hepimize nasip eylesin.” dedi.

Açılış töreni Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan’ın konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Eldivan; Camimizin temelini sizlerle birlikte atalı iki yıla yaklaştı. Allah’a hamd olsun camimizin açılışı da yine sizlerle beraber açmayı nasip etti. Onun için şükrediyorum. Özetle bu pandemi döneminde ibadethanelerin kapandığı, büyüklerimizin ellerini öpemediğimiz, sarılamadığımız, hasret gideremediğiniz ve siz değerli hemşerilerimizle bir araya gelemediğimiz dönemde bununda özlemini duyduk. Her ne kadar bitmemiş olsa da kontrollü olarak sosyal hayata başladığınız bir dönemde camimizin de ibadete açılması bizim için sevindirici oldu.” dedi.

Eldivan’ın ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı bir konuşma yaptı. Konuşmasında Çağrıcı; Güzel bir eserin temel atmasında olduğu gibi açılışında da bizleri bir araya getiren ve buluşturan Rabbime hamd-ü senalar olsun. Bağcılarımız tüm renkleriyle hemşerilerimizin bir araya geldiği ve ülkemizin özeti olan bir ilçemiz. Kardeşliğin, dayanışmanın güzel noktada olduğu ilçemizde böyle bir gönül dostlarına hizmet etme fırsatı veren Rabbime tekrar hamd-ü senalar olsun.” dedi.

Açılış töreni Bağcılar Eski Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’ın konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Kıyıklık; Ben burayı ilk inşa etmeye başlayan dernek yöneticilerimize, hem de şuandaki dernek başkanımıza ve yönetimine, Belediye Başkanımıza, İş adamlarımıza çok teşekkür ederiz Allah emeği geçenlerden razı olsun. Ne yazık ki günümüzde camiler sadece günde beş vakit namaz kılmak için kullanılıyor. Camiler sosyal yerlerdir. Sadece namaz için değildir. Bütün işlerimizin halledildiği yerler olmalı. Bu camii böyle başladı inşallah böyle devam eder. Bütün camilerde böyle olmasında yarar var.” dedi.

Açılış töreni İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım’ın konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Ayrım; “ Bizler al bayrak altında, vatanımıza her zaman bağlı, ne yaptığını bilen ve en zor şartlarda görevimizi yapan bir toplumuz. Bugün de ülkemizin vermiş olduğu o nimetler altında bu güzel camiye çok kısa bir zamanda bitirdik. Ben ön sırada oturanlara baktığım zaman diyorum ki  Allah bizlere nasip etmiş iki yıl evvel buranın temelini attık ve bugün de hep beraber buranın açılışını yapıyoruz. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi. Rabbime bin bir şükürler olsun.” dedi.

Ayrım’ın ardından kürsüye davet edilen CHP Bağcılar ilçe Başkanı Murat İmrek bir konuşma yaptı. Konuşmasında İmrek; “ Değerli protokol ve değerli katılımcılar hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Burada güzel bir ibadethanenin, güzel bir caminin açılışındayız. Gerçekten çok güzel ve mükemmel bir eser olmuş. Kaymakamımız da belirttiği üzere buraya katkı sunan, tuğla üstüne tuğla koyan kim varsa emeğine yüreğine sağlık. Hepinize hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum.” dedi. 

Daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz kürsüye davet edildi. Özgündüz konuşmasında; “ Değerli protokol, değerli katılımcılar ve ekranları başında bizleri izleyen değerli Ehl-i Beyt âşıkları, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 
İstanbul Milletvekilimiz Şamil Ayrım Bey ve Bağcılar Eski Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık Bey, Birliğimize ve dirliğimize dikkat çektiler. İslam dünyasındaki ayrışmalara ve bu durumdan duydukları endişelerini ve üzüntüleri dile getirdiler. Bildiğiniz gibi yeni İran seferden döndüm. Önemli makamlar ile görüştük. Fikirlerimizi söyledik, fikirlerini dinledik. İran’da yeni bir Cumhurbaşkanı seçildi. Kendisi de teveccühleriyle bizi İran’a davet ettiler. Türkiye’deki sevgili Meclis Başkanımız Mustafa ŞENTOP’da teşrif etmişlerdi. Verimli bir görüşme oldu. 
Görüşmelerde derdimiz İslam Dünyası’nın birliği, dirliği ve içinde bulunduğu Emperyalizm ve Siyonizm’in ektiği fitne tohumlarından hepimizin muzdarip olduğu idi. 
Âcizane ben bir öneride bulundum. Tabi ki benim bu öneride bulunmamda İran İslam Cumhuriyeti’nin makamlarının görüşleri de bana cesaret ve ümit verdi. 
Türkiye‘ye verdikleri önem, samimiyet ve birlik arzusu bu öneriyi yapmama cesaret verdi. O şuydu. Özgürlükleri kendi elinde olmayan fert veya Devletle ne konuşsanız ve ne mutabakata kalsanız boştur. 
Çünkü patronları izin vermedikçe onlar hiçbir şey yapamayacaklar. Bugün İslam dünyasında çok şükür emri kendi elinde olan iki önemli ülke, Türkiye Cumhuriyeti ve İran İslam Cumhuriyeti’dir.
Bu ikisi samimiyetle ve birlik içerisinde hareket ederlerse Emperyalizm ve Siyonizm’in bölgedeki bütün oyunlarını boşa çıkarırlar. 
Nasıl olacak peki?
Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasında, Avrupa gibi ticari bir birliktelikte koyabilirsiniz. El ele verdiklerinde bu birliğe kayıtsız şartsız katılanları sayın bakın hayali midir? 
Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti ele ele verdiği durumda Türki Cumhuriyetler: Pakistan, Afganistan, Endonezya, Malezya, Irak, Suriye, Filistin bu birlik içerisinde yer alır mı, almaz mı? 
Bu İslam dünyasının yüzde doksanını teşkil ediyor. Nüfus olarak. Ondan sonra geriye kim kalır? Ötekiler de tıpış tıpış gelirler. Patronları istese de istemese de gelirler. Çünkü başka türlü barınma imkânları kalmıyor. Böylece İslam coğrafyasını bir birine kırdırdığı böyle acılı günlerden bu birlik sayesinde kurtulabiliriz. Bu güzel bir karşılık buldu.
İlk adım olarak onu da burada açıklamaktan bir sorun görmüyorum. 
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi Bey’e önerdiğim ve yardımcıları vasıtasıyla tekrar müşavere edilen konu önümüzde teklif ettiğim gün itibariyle on dört gün var. Müslümanların gönlünde yara olan Aşura gününe.
İlk seferiniz olarak bu Aşura’yı da vesile edip, İmam Hüseyin (a.s)’ın bereketinden de yararlanarak ülkemizde bizi onurlandırın eğer sizin cevabınızı olumlu olursa ben Sayın Milletvekilimiz Şamil Ayrım bey ile Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ederiz. O da ümit ederim ki bu davetimiz üzere programında değişiklik yaparak bu daveti kabul eder.
İlk seferinizde Aşura’yı da vesile kılarak Türkiye Cumhuriyeti’ne olur. Onlarda müspet baktılar. İnşallah Aşura’da iki Cumhurbaşkanımızı ağırlamış olacağız. 
Bu İslam dünyasının birliğinin ilk ve bereketli adımı olacağını düşünüyorum. Bu mescitler başından beri kırk seneyi aşkın oldu yarım asra dayanıyor her zaman haykırdığımız şu olmuştur.
Eğer bunlar milletimi birbirine düşürecek yuvalara dönüşürse o zaman mescit olmaktan çıkar. Bu mescitlerin hiçbir değeri kalmaz. Farklı içtihatlarımız olabilir, ama bunlar bizim zenginliğimiz ve güzelliğimizdir. Düşmanlık için bir sebep değildir. Rabbimiz bir, Peygamberimiz aynı, Kıblemiz Kâbe, Kitabımız Kuran-ı Kerim’dir. Bu millet Ehl-i Beyt aşkında birleşmiştir.” dedi.

Azerbaycanın ünlü Ehl-i Beyt meddahlarından Seyyid Taleh Boradigahi ve Seyyid Fariq'in okuduğu ilahilere İmam Ali (a.s) Camii ibadete açıldı.


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.