Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz ve CABİR Yönetiminden Doğu İllerimize Ziyaret (FOTO)

Iğdır valisinin daveti üzerine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Seyyid Seccad Karakuş, Başkan Yardımcısı ve Türkiye Sorumlusu Şirali Bayat, Genel Sekreter Ali Koç ve CABİR Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet ile Iğdır'a bir ziyaret gerçekleştirdi. 

28 Haziran 2021
Özgündüz ve CABİR Yönetiminden Doğu İllerimize Ziyaret (FOTO)

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, ve CABİR heyeti, Iğdır ve Kars uleması onuruna 26 Haziran Cumartesi günü bir toplantı tertipleyerek yemek verdi. Beş saat süren toplantı CABİR âlimlerinden Ahmet Alçiçek hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra CABİR Genel Sekreteri Ali Koç, kısa bir konuşma yaparak başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere toplantıya katılan tüm üyelere teşekkür etti. CABİR'in Iğdır Temsilcisi Behlül Salmanlı hoca da kısa bir konuşma yaptı. Salmanlı, “Toplantıyı tertipleyen Cabir'e ve toplantıya katılarak onure eden Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz'e teşekkür etti. Bu tür ziyaretlerin yılda bir kaç kez olması temennisinde bulundu.”


CÂBİR Başkanı Seyyid Seccad Karakuş kısa bir konuşma yaptı. Karakuş konuşmasında başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere toplantıya katılan tüm üyelere teşekkür etti. Karakuş konuşmasının devamında En'am suresinin 161-163 ayetlerine değinerek hidayetin Allah'tan olduğunu ve Resul-i Ekrem'in (s.a.a) Allah'ın hidayetiyle sırat-ı müstakimde olduğunu, dolayısıyla da insanların hidayetine vesile olabildiğini ifade etti. Karakuş konuşmasına şöyle devam etti: Sırat-ı müstakimde olan bir insanın namazı, ibadetleri, hayatı ve ölümü lillah olur. Öyle olunca da başkalarının hidayetine vesile olabilir. Âlimler peygamberlerin varisleri olmaları hasebiyle ilahi hidayetin vesilesi olmaya adaydırlar. Peygamber Efendimiz (s.a.a) İmam Ali'yi Hayber Kalesini fethetmek için gönderdiğinde şöyle buyurmuştu: Ant olsun Allah'a, Allah'ın senin aracılığınla tek bir insanı hidayet etmesi, kızıl tüylü develerin senin olmasından senin için daha hayırlıdır.


Karakuş ulemanın misyonunun ilahi hidayetin vasıtaları olmak olduğuna ve bunun için de insanlara şefkat ve muhabbetle yaklaşmak gerektiğine vurgu yaparak sözlerini bitirdi.
Başkan Karakuş'un ardından CABİR Başkan Yardımcısı ve Türkiye Sorumlusu Şirali Bayat da kısa bir konuşma yaparak CABİR'in faaliyetleri ve gelecekteki programları hakkında bilgi verdi.


Şirali Bayat’ın ardından Türkiye Caferileri Lideri Hüccet-ül İslam Sayın Selahattin Özgündüz kısa bir konuşma yaptı. Özgündüz konuşmasında bu manevi ve nurani toplantıyı organize eden Câbir'e ve özellikle Iğdır temsilcisine teşekkür etti.


Özgündüz konuşmasına ilahi takva ve bunun insanın başarısı ve tebliğ üzerindeki etkisi konusuna değindi.
Özgündüz CÂBİR âlimlerine hitaben şöyle dedi: “CÂBİR olarak sizler halk tabanı olan, zahmetkeş ulemamız ve değerlerimizsiniz. Sizler halk tabanı ve desteği olmanız hasebiyle büyük başarılara imza attınız. Metropollerde inancımızı yaşayıp yaşatacağınız camiler inşa ederek inancımız doğrultusunda ezan-ı Muhammedi okutarak Alevi velayeti tanıtmış oldunuz. Sizler Hüseyni Aşura merasimini camiden dışarı taşıyıp Türkiye'de bir ilke imza atarak kimsenin başaramadığını başardınız. Kurumunuz bir tabela derneği değildir. Sizler ameli olarak halkın içerisinde ve halktan birisiniz. Bu nedenle mümin halkımız siz CÂBİR ulemasına bakmakta ve tabi olmaktadır. Bu nedenle ne kadar değerli bir mesleğe sahip olduğunuzu, nasıl bir necip ve mümin kitleye hitap ettiğinizi ve en önemlisi ne kadar önemli ve pak bir mektebin mübelliğleri olduğunuzun farkında olun ve değerini bilin.” dedi.

Özgündüz’ün konuşmasından sonra toplantıda bulunan ulemamız sırasıyla söz hakkı alarak CABİR'in daha verimli çalışması hakkında görüş belirttiler.


Toplantı Iğdır âlimlerinden Şeyh Bahtiyar Kamacı hocanın okumuş olduğu İmam Zaman'ın (a.c.f) Ferec duasıyla son buldu.

 

 


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.