Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CABİR'den Bayram Açıklaması

Caferi Alimler Birliği (CABİR) mübarek Ramazan ayı hilalinin rüyetine yönelik çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı. 

12 Mayıs 2021
CABİR'den Bayram Açıklaması

Allah'ın Adıyla 
 
Dünyanın çeşitli bağımsız rasathanelerinin yayınlamış olduğu astronomi rapor, harita ve şemaları, dünyanın birçok yerinden aldığımız bilgi ve haberler doğrultusunda, fiili taklit mercilerimizden Rehber Ayetullah Seyid Ali Hamaney, hilalin tespitine yönelik belirledikleri kriterler ile birlikte değerlendirildiğinde, 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü hilalin görüldüğü kanaati hâsıl olmuştur. 
Buna binaen 13 Mayıs 2021 Perşembe günü Şevval ayının ilk günü ve Mübarek Ramazan Bayramı olarak idrak edilecektir.
 
Ancak taklit mercilerimizden Ayetullah Seyyid Ali Hüseyin Sistani, “mükellefin yaşadığı yerin ufkunda hilalin çıplak gözle görülmesini şart koştuğundan” bu taklit mercimize göre 13 Mayıs Perşembe günü mübarek Ramazan ayının son günü ve 14 Mayıs Cuma günü ise mübarek Ramazan Bayramı olarak idrak edilecektir. 
Caferi Alimler Birliği olarak tüm dünya Müslümanlarıyla birlikte tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayında yapmış oldukları ibadet ve İtaatlerinin makbul olmasını en içten dileklerimizle Yüce Rabbimizden niyaz eder,
 
Mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar, 
Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine ve ülkemize sağlık, sıhhat, huzur, barış, sevgi, birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini niyaz ediyoruz.
 
Caferi Alimler Birliği (Câbir) 
12. 05. 2021

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.