Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Parseller'de Kutlu Doğum Coşkusu (Foto)

İslam peygamberi Hz. Muhammed (sav) ve onun torunu, İslam fıkhının babası İmam Cafer-i Sadık (as)'ın kutlu doğum günleri, Hz. Peygamber'in (sav) adıyla müzeyyen Parseller Hz. Resul-i Ekrem (sav) Camii'nde anıldı.  

25 Kasım 2018
Parseller'de Kutlu Doğum Coşkusu (Foto)

25 Kasım Pazar günü gerçekleşen törene İstanbul'un çeşitli bölgelerinden gelen, programa büyük ilgi gösteren Ehlibeyt dostlarıyla Resul-i Ekrem Camii doldu.
 
Kutlama törenine, başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ, CABİR Başkanı Hasan KARABULUT, Zeynebiye Camii İmamı ve CABİR âlimlerinden Ehed TALAN, Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Ali ŞAHİNTEKİN ile yüzlerce Ehlibeyt aşığı katıldı.
 
Kılınan öğle namazının ardından, sunuculuğunu Cihat TUFUR'un yaptığı program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, Resul-i Ekrem Camii İmamı Mir. Yakup ERDOĞAN kürsüye davet edilerek, hoş geldiniz konuşması yaptı. ERDOĞAN, " Şüphesiz bizi bir araya getiren, Peygamberimiz ve Ehl-i Beyt'inin sevgisi ve muhabbetidir. Peygamberin yaratılışı âlemler için rahmettir. Dolayısıyla kâinatın, yaratılışın hikmeti, sebebi Peygamberin mübarek varlığıdır. Hep birlikte bütün ümmet olarak, Peygamberin dostları olarak bu günlerde bir araya gelip, Peygamberi anlamaya ve onun mesajını almaya çalışıyoruz." dedi.
 
Mir. Yakup ERDOĞAN'nın ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasına, " Bayramınız kutlu olsun. Sevgili dostlarım Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) tanımak anlamak anarken de anlamak bu anma merasimin bundan dolayı değerlidir. Sadece kutlamak çok anlamlı olmaz tabi ki anarken anlamak kısmı önemli dedi. 
 
Birilerinin uydurduğu Peygamberler ve İmamlar onların olsun, Allah ve Resulünün tanıttığı Peygamberler ve imamlarda bizim olsun. Kendi hayal gücümüzle peygamber ve imam yaratmamalıyız. Allah ne makam vermişse onu doğru anlamalı ve öyle tanımalıyız ne bir fazlası nede eksiği. 
 
Azizlerim biz Kuran-ı Kerime baktığımızda öyle bir Resul görüyoruz ki, Yüce yaratanımız Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) hakkında şehadetlerinden birside budur ki bizlere O Aydınlık saçan bir meşaledir diyor. O Resulü gönderdi ki insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarsın.
 
Ardından yaratılış gayesini ve insan-nefs ilişkisini açıkladı. 
 
ÖZGÜNDÜZ, "Biz Peygamberin muhipleriyiz. Allah bu aşkı elimizden almasın. Allah bu dünyada neyimiz varsa alsın ama içimizdeki Muhammed ve Ehl-i Beyt'inin aşkını almasın." dedi.
 
ÖZGÜNDÜZ'ün konuşmasının ardından, Program katılımcılar için yapılan Erbain Ziyareti çekilişleri ile devam etti. Hatıra fotoğrafları ile Ehlibeyt âşıkları bu kutlu günde Ehl-i Beyt'in sevincini paylaşmanın huzuru ve mutluluğuyla Parseller ‘den ayrıldılar.
 
Muhabir: Ali Ekber GÖKÇE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.