Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Koalisyon Suriye'deki Yerleşimlere Yönelik Saldırıda Misket Bombası Kullandı

ABD önderliğindeki uluslararası koalisyona ait hava kuvvetlerinin Suriye?nin Deyr ez Zor bölgesine yönelik hava saldırısında misket bombası kullandığı bildirildi.  

15 Kasım 2018
Koalisyon Suriye'deki Yerleşimlere Yönelik Saldırıda Misket Bombası Kullandı

'Koalisyon güçleri Hacin'de beyaz fosfor kullandı'
Suriye Devlet Haber Ajansı SANA'nın aktardığına göre ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonunun hava kuvvetleri, Deyr ez-Zor bölgesindeki Hacin kenti ile Şaafa köyüne düzenlediği hava saldırısında uluslararası hukukta yasaklı olan misket bombası kullandı.
Yerel kaynaklara dayandırılan haberde, "Uluslararası koalisyona ait uçaklar, Deyr ez-Zor eyaletinin doğusundaki Hacin kentine ve Şaafa köyüne misket bombaları kullanarak hava saldırısı düzenledi" dendi.
Misket bombalarının kullanımı, 100'den fazla ülkenin imzaladığı uluslararası anlaşmayla yasaklanmıştı. ABD, Rusya ve diğer bazı ülkeler anlaşmaya katılmamıştı.
Koalisyon Deyr ez-Zor bölgesindeki Hacin kenti ile Şaafa köyüne düzenli olarak saldırı gerçekleştiriyor. Suriye medyası birçok kez koalisyonun saldırılar sırasında beyaz fosfor kullandığını duyurmuştu. Suriye hükümeti BMGK'ya konuyla ilgili tedbir alma çağrısı yapmış, koalisyondan da ülkedeki gayri meşru olarak kalmaya bir son vermesini istemişti. ABD'den ise saldırılarda kullanılan mühimmatların açıklanmayacağını, fakat mühimmatların uluslararası normlara uygun olduğu yönünde açıklama gelmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.