Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi'ne Katıldı

Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (as) ve 71 yareni, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. gününde törenlerle anıldı.  

30 Ekim 2018
On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi'ne Katıldı

Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Erbain Matem Merasimi 28 Ekim Pazar günü öğlen namazından sonra Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nin önünde toplanan on binlerce Ehl-i Beyt dostları Zeynebiye Caddesi'nde  zaman zaman okunan mersiyelerle, sinezenlerle Lebbeyk Ya Hüseyin nidalarıyla büyük kalabalık “Geleneksel Erbain Yürüyüşü” düzenlendi.
 
Yoğun güvenlik önlemleri altında  Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne giren Ehl-i Beyt dostalrı, Erbain Matem Merasimi, Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Sunuculuğunu camiamızın öğretmenlerinden Muhammed Çaça yaptı.
Merasim CABİR üyesi Muhammed Karaduman'ın Kuran tilaveti ile devam etti.
 
Kerbela Şehitleri için şiir, ağıt ve mersiyelerin de okunduğu programda katılımcılar sık sık “Lebbeyk Ya Hüseyin”, “Lebbeyk Ya Zeyneb” diye slogan attı.
İran’dan programa katılan Ehl-i Beyt Meddahı Ebasalti’nin okuduğu mersiyeleriyle salondakiler  gözyaşlarına boğuldu.
 
Erbain töreninde başta , Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İran İslam Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosu Bahtiyar Esadzade, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, CABİR Başkanı Hasan Karabulut, Cem Vakfı’nı temsilen Alevi Din Hizmetleri Genel Müdürü Hıdır Akbayır, ve CABİR alimleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri programa katıldı.
 
İmam Hüseyin’in (a.s) ve 71 yareninin 1379 yıl önce Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 40. Günü, Erbain, anısına düzenlenen programdaki tiyatro gösterisi gözyaşları içinde izlendi. 
Ehl-i Beyt Meddahı Ebasalti’nin okuduğu mersiyeleriyle program son buldu.
 
Muhabir: Ali Ekber GÖKÇE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.