Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağdat: Askeri Seçenek İçin Şimdilik Erken

Irak Hükümet Sözcüsü, Irak Kürdistan bölgesinde düzenlenen referandum sonrası ortaya çıkan krizin çözümlenmesi için yapılacak her türlü girişimin, Bağdat Merkezi hükümetinin program ve siyasetleri doğrultusunda olması gerektiğini bildirdi. 

11 Ekim 2017
Bağdat: Askeri Seçenek İçin Şimdilik Erken

İRNA'nın sorularını cevaplandıran Irak Başbakanlık Sözcüsü Saad Hadisi, kürdistan bölgesi yerel yönetimi tarafından referandum düzenlenmesini kınayarak, Irak hükümetinin asıl amacının ülkenin toprak bütünlüğü ve milli hakimiyetinin korunması, ülkenin parçalanmasına engel olmak olduğunu ve meselenin kesinlikle görüşülmeyeceğini söyledi.
 
Kendilerinin savaştan yana olmadıklarını, ama ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve milli hakimiyetinin tüm ülkede geçerli olmasına çalıştıklarını bildiren Irak Başbakanlık Sözcüsü Saad Hadisi, Kürdistan yerel yönetim yetkililerini geri adım atmak amacıyla askeri seçenekten yararlanmanın şimdilik erken olduğunu, zira şimdilik başka seçeneklerin mevcut olduğunu bildirdi.
 
Irak Başbakanlık Sözcüsü Saad Hadisi ayrıca bazı yetkililerin son günlerde Erbil'e gitmelerine de değinerek, görevlilerin her birinin mensubu oldukları kuruma bağlı bulunduklarını ama muhtemelen kendi şahsi görüşlerini gündeme getirdiklerini ve bunların hiç birinin tutumunun Bağdat Merkez yönetiminin görüşü olmadığını bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.