Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran ve Türkiye'den Referandum ile İlgili Ortak Açıklama

İran Genelkurmay Başkanı ile Türkiye Genelkurmay Başkanı bugün Tahran'da ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler. 

03 Ekim 2017
İran ve Türkiye'den Referandum ile İlgili Ortak Açıklama

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri basın toplantısında; Türk heyetinin Tahran ziyaretine işaretle, bu görüşmelerin iki ülkenin güvenliğini pekiştireceğini temenni etti.
 
Görüşmede iki ülkenin ortak tehditleri ve muhtelif bölgesel konuların ele alındığına dikkat çeken Bakıri; Türkiye Genelkurmay Başkanı ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin ayrılık referandumunun da ele alındığını ve her iki ülkenin Irak'ın toprak bütünlüğü ve birliğinin korunmasına vurgu yaparak, referanduma karşı olduklarını kaydetti.
 
Tümgeneral Bakıri ayrıca; Irak ve Suriye ordusunun IŞİD ve tekfircilere karşı başarıları ve topraklarının işgalden kurtarılması hakkında da görüş teatisinde bulunarak, Ankara ve Tahran'ın bu ülkelerde güvenlik ve huzurun sağlanmasına yardımına vurgu yapıldığını ifade etti.
 
İran Genelkurmay Başkanı açıklamalarının devamında; bölgede terörizmle mücadele ve ortak sınırların güvenliği noktasında önemli kararların da alındığını duyurdu.
 
Bakıri; İran ve Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerin silahlı kuvvetlerinin Myanmarlı Müslümanlara yardım konusunda işbirliği ve bu tür olayların İslam ülkelerinde tekrarlanmaması konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını sözlerine ekledi.
 
İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri; İran ile Türkiye silahlı kuvvetlerinin bundan böyle eğitim alanındaki işbirliğinin artacağını, ayrıca iki tarafın ortak tatbikatlar düzenleyerek, sınırların güvenliğinin sağlanması konusunda işbirliği yapacaklarını vurguladı.
 
Bakıri sözlerinin son kısmında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakında Tahran'a geleceğine temasla, Sayın Erdoğan'ın İran'a yapacağı ziyaretle bu işbirliğinin daha da gelişeceğinin altını çizdi.
 
Basın toplantısında Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akara da; Tümgeneral Bakıri'nin davetlisi olarak Tahran'a geldiğine temasla, Bakıri'ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.
 
İran ile Türkiye'nin dostluk ve kardeşliğinin geçmişinin eskiye dayandığına dikkat çeken Akar; siyasi ve iktisadi ilişkilerin yanı sıra, İran ile Türkiye'nin askeri münasebetlerini geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti.
 
Terörizm ve sınırların güvenliği ile ilgili iki taraf arasında mutabakat sağlandığını belirten Türkiye Genelkurmay Başkanı; bölgedeki kritik duruma göre karşılıklı işbirliği yaptıklarını vurguladı.
 
Toplantının ardından Akar, İran Genelkurmay Başkanlığı'nın anı defterini imzaladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.